T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KAĞITHANE - İmece İlkokulu

Baba Destek Programı

Baba Destek Programı nedir?

Baba Destek Programı (BADEP), Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından 1996 yılında geliştirilen, bilimsel gelişmeler ve toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenerek uygulanmaya devam eden ve babanın çocuğun bakım ve gelişiminde sorumluluk üstlenmesini, çocukla karşılıklı ve yakın bir ilişki kurmasını hedefleyen bir yetişkin eğitim programıdır.

Yüz yüze ve katılımcı eğitim yöntemlerinin kullanıldığı program, ücretsiz olarak uygulanıyor.

Baba Destek Programı nasıl uygulanır?

Program, 3-6 ve 7-11 yaş dönemi çocukları olan babalara yönelik iki ayrı modül olarak uygulanıyor. On üç hafta boyunca haftada bir gün, akşam saatlerinde ortalama iki buçuk saat süren bir yetişkin eğitim programı olarak hayata geçiyor. Ele alınan konulara dair annelerin de desteğini sağlamak için ayrıca iki anne oturumu gerçekleştiriliyor.

Bir baba grubu, on beş ile yirmi arasında babanın katılımıyla, grup tartışması, küçük grup çalışmaları, oyunlar, hikâyeler ve örnek olay çalışmaları gibi yetişkin eğitimi yöntemleri kullanılarak düzenleniyor. Programda; Babanın Rolü, Etkili İletişim, Aile Tutumları, Demokratik İlişki ve Empati, Olumlu Davranış Geliştirme, Sosyal ve Duygusal Gelişim, Zihinsel Gelişim, Okul, Arkadaşlar ve Baba, Bedensel ve Cinsel Gelişim, Çocukla Zaman Geçirmek ve Oyun, Yaşam Zorlukları ve Baba, Çocuğun Sorumluluk Kazanması ve Sağlıklı Cinsel Yaşam konuları ele alınıyor.

Program, BADEP Eğitici Eğitimini tamamlamış gönüllü bir grup lideri tarafından uygulanıyor.

Baba Destek Programı’na katılım

Program, genellikle Şubat ve Eylül ayları içerisinde başlayacak şekilde, gönüllü eğitimcilerin uygunluğuna göre Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinde açılıyor.

Yaşadığınız bölgede grup açılıp açılmayacağını öğrenmek ve detaylı bilgi almak için ilkisbabalik@acev.org adresine e-posta gönderebilir veya (0212) 213 42 20 üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.03.2024 - Güncelleme: 11.03.2024 12:22 - Görüntülenme: 32
Kaynak: https://ilkisbabalik.acev.org/babadestekprogrami/
  Beğen | 0  kişi beğendi